Voor wie is deze website bedoeld? Met name voor mensen die flink wat platen hebben en die deze willen verkopen. Als je overigens alleen maar benieuwd bent naar wat je platen waard zijn dan is deze site ook heel nuttig! Uiteraard is deze site ook erg interessant voor platenkopers die toch wel graag willen weten hoeveel dat plaatje dat ze willen hebben nu eigenlijk moet kosten.

Het soort platen dat u heeft maakt eigenlijk niet veel uit. Albums, singles, 12 inch singles of nog iets anders: het werkt eigenlijk allemaal op dezelfde manier. Ook de muzieksoort maakt niet veel uit, ik heb zelf veel ervaring met popmuziek uit de jaren 70-80 maar mijn verkoopmethode werkt ook prima voor klassiek, jazz, country enzovoort.

Wat wel uitmaakt is de staat waarin de platen verkeren, als u een paar dozen grijsgedraaide platen op zolder heeft staan moet ik u teleurstellen. Daar is weinig mee te doen, je kunt alleen serieus geld vragen voor platen waarvan zowel het vinyl als de hoes in zeer goede conditie zijn. Zie de foto's van een paar hoezen van R.E.M. albums die ik onlangs op een veiling heb verkocht, dit zijn platen van ruim 30 jaar oud maar ze zijn in perfecte staat, net als de meeste van mijn andere platen.

Het aantal platen dat u heeft is eigenlijk ook niet zo belangrijk, ik heb zelf een paar platen die meer dan 100 Euro per stuk waard zijn dus zelfs een kleine verzameling bijzondere platen kan al erg veel geld waard zijn.