Onderstaand antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen over werken met Discogs. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan even contact op via de contact pagina.

Heb ik een BTW nummer nodig om op Discogs te verkopen?

Nee, in principe niet. Als je alleen plaatjes uit je eigen collectie verkoopt ben je niet BTW-plichtig en heb je dus geen BTW nummer nodig. Als je ook plaatjes inkoopt en daarna doorverkoopt moet je wel BTW in rekening brengen volgens de zogenaamde margeregeling.

Grading van platen in collectie of bij te koop zetten?

Als je een grading doet van je platen in de collectie dan gaat deze niet mee als je een plaat te koop zet, die grading moet je dan opnieuw invoeren. Als het om een kleine hoeveelheid te verkopen platen gaat is dit niet echt een probleem, als het om grote hoeveelheden gaat kun je overwegen om de collectie te exporteren (inclusief grading) en deze dan te importeren als inventory. Zie ook andere vragen over export en import.

Export en import mogelijkheden?

Er zijn vele exportmogelijkheden vanuit Discogs, de importmogelijkheden zijn beperkt. Er is wel één cruciale import die bijna onmisbaar is voor verwerken van grote hoeveelheden platen en dat is de inventory import. Ik gebruik dit zelf voor verwerken van grote partijen platen die binnenkomen. Die voer ik eerst op in een collectie (met wat custom velden voor prijs en uniek volgnummer). Daarna doe ik een export van die collectie. Ik gebruik daarna dat exportbestand als input voor de inventory import. Is heel simpel (alleen een paar kolom namen aanpassen) en op die manier kun je makkelijk en snel grote hoeveelheden platen te koop zetten